Tänään räin taas betonipölyä. Potuttaa jo koko remppa.

Eilen iltapäivällä huoneessa haisi niin pahasti, että avasin ikkunan tuulettaakseni. En kumminkaan ehtinyt jäädä sitä sulkemaan, kun töitä oli niin paljon, vaan päätin palata parin tunnin päästä. Työnsin kamarin oven kiinni (työntäminen on välttämätöntä, koska ovi on niin pölyn paisuttama) ja lähdin työhuoneelle. Aikaa meni kumminkin tietysti paljon enemmän kuin oli tarkoitus, ehkä viisi tuntia. Palattuani huomasin, että keittiön ovi oli auennut. Ehkä viereisen kamarin oven töytäisyn voimasta, tai sitten vain tuulen paiskaamana. Siinä pikaisesti en aistinut keittiön puolelta sisään tulvineen pölyn määrää. Jotenkin ajattelin vain, että nukkua varmasti voi, kun ovikin näytti olleen vain raollaan eikä apposen avoinna.

Yöllä paljastui kivinen todellisuus. Pöly ärsytti jo sisään hengittäessä ja piti unen loitolla, vaikka olin tappoväsynyt. Siinä vaiheessa yötä en enää jaksanut ruveta luuttuamaan, puhumattakaan, että olisin herättänyt jonkun läheisen kylään tuppautumalla. Lopulta vääntäydyin ikkunalle tuulettamaan petivaatteet, mutta ei kai siitäkään paljon apua ollut. Aamulla heräsin sitten puoltatoista tuntia ennen kelloa, pää täynnä pölyä.

Eivät ole tällä viikolla saaneet juuri mitään tehtyä minun puolellani. Eikä viemäriäkään voi käyttää, kun koko kylppärin lattia on peitetty paksulla muovikalvolla. Vastenmielistä. Ja huomenna on se päivä, josta vielä kuukausi sitten luvattiin remontin viimeistä. Näillä tiedoin lopetuspäivän pitäisi olla 20.12. Näkee sitten.