Lainausmerkeissä, koska mikä loma tämä on ollut? Vaikken ehkä ole tehnyt töitä enempää kuin työviikoilla, olen murehtinut niitä enemmän. Eihän työ voi olla hyvin tehty, kun ei ole ketään sanomassa, että se on hyvin tehty. Sekopäiseksi tässä tulee, kun viesteihin ei vastata, vaikka hyvin tiedän ettei niihin vastata siksi että vastaajat ovat lomilla. Joulun viimeinen kiusa oli loppiainen viime lauantaina. Olin sen tietenkin unohtanut, ja jäin jälleen ilman syötävää, kun kaupat olivat kiinni. Onneksi pari ravintolaa oli kumminkin auki. No, huomenna pääsen taas opettamaan, joten valvotut yöt ja nukutut päivät saavat riittää.

Miksi en ole käynyt ulkona? Veri olisi kiertänyt päässäkin paremmin, ja varmaan unikin olisi tullut. Mutta välillä en tahdo muistaa olevani täällä ja siksi en mene ulos. Sisällä omassa maailmassa - ja verkossa - sitä ei tarvitse muistaa. Toinen syy on onneton vuodenaika. On aika lämmintä, joka päivä yli kymmenen astetta, ja aurinkokin on välillä paistellut, joten voisi ajatella että on kevät. Ongelmana on tietoisuus siitä että ei ole kevät. Eikä pitäisi olla tämmöinen ilma, vaan paukkupakkanen niin kuin vuosi sitten, tai edes nollakeli. En pidä pohjolan pitkästä talvesta, mutta jonkunlainen talvi pitäisi olla, jotta suvi tuntuisi suvelta. Ja elämä elämältä. Jos olisi maaliskuu ja tämmöiset ilmat, niin lähtisin innoissani luontoon katselemaan, miten täällä kevät etenee. Mutta nyt lämpimät päivät vain seuraavat toistaan, ja vain ilmastonmuutos etenee. Vaikka jäätiköitten sulaminen ei aiheuttaisi tulvia ja tsunameita ja muiltakin katastrofeilta vältyttäisiin, niin silti uskon että sen seuraukset olisivat mullistavat. Ihmiset menevät sekaisin, kun eivät osaa suhtautua ilmoihin. Että onko jo kevät vai vieä syksy. Luonto alkaa tuntua niin vieraalta, että jäädään mieluummin sisälle.

Ajattelin muuten vuodenvaihteen aikoihin, että alan pian kirjoittaa poliittisistakin aiheista tänne plokiin. Enkä vain siksi että vaalit ovat tulossa. Kansanedustajillahan on nykyisessä nelivuotiskiertojärjestelmässä oikeastaan hyvin vaikeata vaikuttaa tärkeisiin asioihin. Mutta toisaalta vaikutusvallan puute johtuu paljolti myös siitä, että iso osa mediasta ohjaa äänestäjät keskittymään aivan epäolennaisiin asioihin. Ja nyt kun olen itse mediaksi ruvennut, niin voisinpa koettaa omalta osaltani hiukan korjata asiain tilaa. Lupaan siis palata vielä asiaan.